понедельник, 23 января 2017 г.

Так що ж таке блог?



Так що ж таке блог?
Блог (blog - англ.) - мережевий журнал одного або декількох авторів, організований в обратнохронологіческом порядку.
Блоггер / блогер (blogger) - людина, що веде блог.
Блогосфера (blogospere) - всі блоги мережі Інтернет.
Блоги бувають різні, але всі вони мають спільні риси:
1. Зворотний порядок записів - свіжі записи публікуються зверху.
2. Блог припускає розміщення коментарів і запитань читачів.
3. Автором записів у блозі є один або декілька чоловік.
4. Блог по структурі нагадує нескінченну стрічку, однак кожне повідомлення, опубліковане всередині блогу, має свою адресу.
5. Цілі та завдання створення блогу - створення єдиної шкільних і міжшкільних інформаційно-комунікативної середовища, презентація і популяризація шкільного життя та шкільних досягнень, залучення до школи нових учнів і вчителів, що використовують в своїй педагогічній діяльності сучасні інформаційні технології, створення інструменту публічного інтерактивного обговорення шкільних запитань і проблем, підвищення якості освіти за рахунок впровадження навчання з використанням дистанційних освітніх технологій
Існують різні види освітніх блогів
1. блог вчителя-предметника
може містити: план або матеріали уроку, короткий конспект, завдання учням, корисні посилання, додаткову інформацію учням, навчальні відео, корисні та цікаві гаджети, форму зворотного зв'язку і т.д.
2. блог класу
можна створити, запросивши в якості співавторів батьків та учнів, розміщуючи інформацію про заходи, які проводяться; плани позакласної роботи; навчальні матеріали; інформацію для батьків; фотографії та відео класу; і т д.
3.блог предметного об'єднання або професійного співтовариства
створюється з метою об'єднання вчителів предметних секцій. У ньому може міститися інформація для вчителів, оголошення про конкурси та їх результати, новини в своїй предметній області, навчальні матеріали та посилання на цікаві блоги. Віртуальне об'єднання вчителів - це обмін досвідом і знаннями, скарбничка навчальних матеріалів, корисні посилання та онлайн робота.
4.блог-портфоліо
дозволяє зібрати кращі розробки і матеріали, систематизувати накопичений досвід, узагальнити результати самоосвіти, ділитися результатами власної праці з колегами-блогерами.
4.блог-проект та інші ... (Даний список можна продовжити).

Комментариев нет:

Отправить комментарий