понедельник, 23 января 2017 г.

Головне завдання сучасної школи


Головне завдання сучасної школи - це "Розкриття здібностей кожного учня, виховання особистості, готової до життя у високотехнологічному, конкурентному світі". Суспільство перебуває в стані переходу від індустріального століття до інформаційного. Інтернет стає все більш масовим засобом доступу до численних джерел інформації. Змінюються педагогічні цінності, на перший план виходить дослідницька діяльність, вчитель передусім повинен почати перетворення з себе.
Комп'ютер - на столі педагога - це не екзотика, а інструмент для професійної та творчої роботи. Комп'ютерні технології - це вже реальність, яку використовують в своїй роботі вчителі нашої школи. Яких тільки інструментів немає сьогодні в розпорядженні вчителя, який ризикнув разом зі своїми учнями випробувати нові освітні методики: спеціальні навчальні середовища, платформи для блогів, і, звичайно, безкоштовні веб-сервіси, використання яких може зробити навчальний процес більш захоплюючим.
Перша згадка про блоги відносять до 1992 року. Починаючи з 2005 року в мережі Інтернет з'являються освітні блоги, а з 2006-2007 особисті та колективні блоги стали відкривати вчителя. В даний час інтерес і потреба в Internet-блозі дуже зросли, і педагоги починають їх активно використовувати у своїй діяльності.

Комментариев нет:

Отправить комментарий